Møbler i genbrugsmaterialer


Bæredygtigt møbeldesign er et forsøg på at imødegå de miljømæssige konsekvenser af møbelprodukter ved at overveje alle aspekter i design- og fremstillingsprocessen.
Design overvejelser og en af de vigtigste faktorer er til dels, at gøre brug af genbrugsmaterialer i fremstillingsprocessen og produkter, der kan skilles ad og genanvendes efter deres levetid.

Møbler i genbrugsmaterialer og bæredygtigt design generelt stræber efter at skabe et lukket kredsløb, hvor materialer og produkter konstant genbruges for at undgå bortskaffelse, afbrænding o. lign.
Genbrugsmaterialer og genbrug generelt har mange fordele. Det sparer klodens naturressourcer. Genbrug reducerer blandt andet mængden af affald, der ellers begraves eller afbrændes.
Hvis man kan gøre brug af genbrugsmaterialer, nedsættes minedrift som i særdeleshed er energikrævende, fældning af skove m.m.

En af de største hindringer for mere effektiv genanvendelse er, at de fleste produkter ikke var/er designet med genbrug for øje. Hos OBUZI imødegå vi denne problemstilling ved at designe og fremstille møbler & interiør som er optimerede til demontering. Udover at det har en positiv bivirkning på miljøet, så forbedres møblernes restværdi også.

Hos OBUZI bruger vi genbrugsmaterialer i hvert enkelt møbel.
Et møbel i genbrugsmaterialer er ikke kun funktionelt, men også æstetisk tiltalende. Mange genbrugsmaterialer flagrer deres tidligere liv og beriger hjemmet med sjæl, charme og trygge rammer.

I stedet for blot at gå til et ultra-slankt stykke standard møbel, hvorfor ikke prøve noget lidt ud over det sædvanlige, der også er godt for miljøet.

OBUZI bruger genbrugsmaterialer hvor det er relevant.

Close