Træmøbler

Møbler i træ

 

Kvalitetsmaterialer
 
Hos OBUZI er vi specialiseret i design og fremstilling af møbler i massivt træ og flot & trendy interiør. Ved fremstilling af vores kollektioner, bruger vi udelukkende bæredygtige og langtidsholdbare træsorter (hårdttræ) med flotte åretegninger & knaster som er en del af træets natur + andre relevante materialer.

Rosentræ (Hårdttræ)
 
Rosentræ er et eksotisk hårdttræ, kendetegnet ved dets naturlige skønhed, stærke holdbarhed og overlegne styrke. Rosentræ er et premium træ som bruges til møbler og konstruktioner af høj kvalitet til indendørs brug. Træet er et eksotisk hårdttræ, kendetegnet ved dets naturlige skønhed, stærke holdbarhed og overlegne styrke. Det har en smuk, unik og uregelmæssig kornet struktur, som er meget karakteristisk og dekorativ i udseende.  Grundet træets naturlige, flotte og unikke struktur, er hvert møbel unikt - variationer må derfor forventes. Træet er smukt, sofistikeret og passer til det moderne og nutidige interiør. Det er kendt for dets holdbarhed, rige korn / gyldne zebrastriber, og lang levetid. Der kan visse steder på træet forekomme mindre lyse spots (naturlige mineralaflejringer). Dette er en naturlig del af Rosentræet når træet kommer i kontakt med en bestemt finish. Fra tid til anden, vil dine Rosentræsmøbler kræve voksbehandling. Dette bør gøres med en blød klud og bivoks. Rosentræet betragtes som et af de mest smukke træsorter der findes. Træet er kendt for dets smukke og gyldne zebrastriber, som gør at to overfalder aldrig er ens. Træet har synlige åretegninger og knaster.

Teaktræ (Hårdttræ)
 
Teaktræ er et premium naturmateriale til indendørs og udendørs kvalitetsmøbler. Teaktræ er vandafvisende og er især værdsat for sin holdbarhed. Det er let at vedligeholde og bevare dets gode udseende og integritet gennem årtier.  
Teaktræ er en meget tilgivende træsort. Ridser, skrammer og genstridige pletter (som olie og rødvin) kan normalt fjernes med et let til medium stykke sandpapir. Teak er et effektivt materiale til fremstilling af både indendørs og udendørs-møbler i massivt træ.  
OBUZI bruger genbrugs teaktræ af høj kvalitet, og hvert enkelt regenereret møbel er håndlavet. Produkternes former og rammer gører vores genbrugstræs møbler funktionelle og elegante med et varmt og indbydende udseende. Teaktræet har synlige åretegninger og knaster.

Mangotræ (Hårdttræ)
 
Mangotræ er et bæredygtigt hårdt træ og er fremragende til at lave møbler i massivt træ til. Træet let at arbejde med og slutter godt. Mangotræs møbler kan have en temmelig unik overflade takket være det store udvalg af farver et mango kernetræ kan have, og kan derfor bedst bruges i en rustik finish og unikke håndværker designs. Mangotræet bruges til fremstilling af møbler kun når træet stopper med at give frugter. I tørre områder kan mangotræ kræve regelmæssig olie polering for at bevare sin styrke. Vi bruger nyt og regenereret Mangotræ i vores mangotræsmøbler. Mangotræet har synlige åretegninger og knaster og anvendes som indendørs møbler.

 
Akacietræ (Hårdttræ)
 
Akacie er en meget langvarig tømmer og er kendt for at være æstetisk tiltalende med karakteristiske rustikke korn og mønstre - og varme kontrastgivende nuancer. Dette gør at møbler i Akacietræ passer perfekt til de moderne og traditionelle hjem. Møbler i Akacietræ behandles enten med voks eller olie. Akacietræet har synlige åretegninger og knaster. (indendørs brug)
 

Genbrugstræ

Gammelt massivt genbrugstræ (diverse træsorter) som anvendes primært i vores Village serie. (indendørs møbler)

Genbrugsjern

Vi bruger genbrugsjern hvor det er relevant. Alle træmøbler som indeholder rammer, ben o. lign. fremstilles i genbrugsjern.

Generelt on træmøbler

Træmøbler bør ikke opbevares i rum, hvor luftfugtigheden er svingende, idet træet indstiller sig efter omgivelserne, og ændringer kan ødelægge træet. Undgå derfor uopvarmede lofter, kældre, udhuse og lignende steder. Beskyt træmøblerne mod varme fra gryder, radiatorer og lignende, og brug aldrig indendørs møbler i haven eller på terrassen.