Hvilke overvejelser skal man gøre sig før køb af en barstol?

Det kan til tider være lidt tricky at vælge den helt rigtige barstol til hjemmebaren, køkkenet eller andetsteds i boligen. En barstol kommer i flere forskellige materialer, designs, højder og komfort – og der skal tages hensyn til alle disse før et endeligt køb.

Barstole Inspiration

Heofon barstol med patineret træsæde og justerbar i højden

 

Sådan vælger du en flot og funktionel barstol

 

1) Materialer

Barstole fremstilles normalt af træ, jern eller metal ( eller en kombination af de tre) , men nogle barstole findes også i plast eller akryl. Barstole i træ fremhæver et mere traditionelt og charmerende look. Metalstole kendetegnes derimod af et mere moderne og stilrent look. Det tilgængelige udvalg af barstole er forbløffende - du er virkelig nødt til at begynde at udforske for at finde den stil som passer dig bedst.


2) Koordineret eller Kontrastdesign

Der er diverse udvalg af designs at vælge imellem, men disse kan hovedsageligt skæres ned til et koordineret design eller kontrastdesign. Men det koordinerede design matcher din boligindretning til punkt og prikke, er kontrastdesign det modsatte deraf. Mens du med et koordineret barstol design kan skabe et stilrent og afdæmpet look, kan du med et kontrastdesign derimod tilføje en visuel interesse til boligen. Det kunne blandt andet være en fed farve eller kontrasterende designfigur. Du må aldrig undervurdere effekten af modsætninger. En mørk stol i et hvidt køkken, industriel stol i et traditionelt indrettet værelse m.m. kan skabe lige præcis den gnist som boligen har brug for.

 

Spændende Barstol

 Cylox Barstol med Lædersæde. Fås i hæjde 70 cm og højde 80 cm.

 

3) Komfort og sæde

Polstrede barstole vil være mere overdådige og komfortable, men de slides derimod hurtigere. Husk, også, at stof (med eller uden polstring) vil farve lettere, især i et travlt køkken. En polstret læderstol kan derimod holde længere end stof, hvorfor det vil være værd at overveje den ekstra pris som en læderstol koster. Den vil alt andet lige, også være letter at rense end en barstol i stof. Alternativt kan du vælge en barstol med et udpolstret sæde; en barstol med et træsæde for eksempel. Træ bidrager med hygge og varme, som intet andet materiale kan matche, og kan holde mange år i fremtiden.

 

Barstole Indretning

Justerbar Heofon Barstol og Boi Barstol med Lædersæde.

 

4) Plads

En barstol optager lidt plads i forhold til andre møbler og stolen kan som regel bruges til flere forskellige formål. Det er et pladsbesparende møbel og kan bruges i alle husets rum. Men for at udnytte barstolens æstetik og formål, bør du altid sørge for at der er rigeligt med luft omkring stolen.

5) Brug

Barstole til morgenmaden bruges ofte til blot en hurtig bid. I det tilfælde kan en barstol uden armlæn eller en lille skammel være passende. Du kan også stille flere typer af barstole omkring et center ø eller ved et køkkenbord, hvis du har en stor familie. Skamler og barstole kan nemt og hurtigt gemmes væk for at frigøre værdifuld plads i køkkenet. Men hvis din familie eller venner gerne vil sidde, chatte og hygge, bør du vælge en komfortable barstol med en drejefunktion. Et andet vigtigt træk er fodstøtten. Igen, hvis du vil slappe af på en barstol i et givent stykke tid, er en støttende fodstøtte et must. Hvis du har en hjemmebar, vil en barstol alt andet lige, spinde godt med indretningen.
Tip! Mens et køkken kun kan have brug for en grundlæggende barstol, kan børnene være mere tilpas en højdejusteret stol.

6) Rum

Tænk over køkkenet og fritidsrummet! Barstole tilføjer ekstra siddepladser - på badeværelset for at gøre dig klar om morgenen, i soveværelset, kontoret eller endda i entréen.

Kombinér evt. 2 stk. barstole med nedenstående barskab Rosey eller Magnolia, og skab et fuldendt udtryk i hjemmet.

Vinskabe Indretning


Husk at barstole tilføjer liv og funktionalitet til et rum. Det er en fantastisk måde at gøre dit hjem mere social på og skabe en indbydende atmosfære i boligen.